La degradació del Raval

La degradació del Raval com mai s'havia vist abans

El Barri del Raval sempre ha estat un dels barris més marginals i foscos de Barcelona. Malgrat els intents dels diferents governs municipals, el tràfic de drogues, la pobresa i la marginació sempre han estat la cara més visible d'un barri molt degradat. L'alcaldessa Ada Colau tampoc ha fet res de nou per millorar la situació, malgrat haver anunciat un pla de xoc per millorar les condicions del barri, tot segueix en el mateix estat lamentable.



Segueixen el caos i la inestabilitat dins el municipi barceloní liderat per la nefasta gestió de l'alcaldessa Ada Colau. Després de la petició d'un augment de plantilla de la Guàrdia Urbana a causa de la inseguretat i l'augment de la delinqüència als carrers, els mateixos veïns han denunciat la inestabilitat que es viu en els seus propis barris. Una vegada més però, el punt de mira es centra concretament en el barri de Raval, que mai havia registrat un nombre tan alt de delinqüència com fins ara.



Els carrers del Raval són el testimoni de la degradació d'un barri on la gent hi consumeix droga, hi trafica i hi sobreviu com pot. En les imatges es pot comprovar com en els portals s'hi acumulen persones enganxades a les drogues i gent dormint als portals. Aquesta situació s'ha vist agreujada per la manca de neteja dels carrers del barri de Raval on hi impera la brutícia i els serveis de neteja no hi dediquen el temps suficient perquè quedin en bones condicions.